Mbroje Ummetin

47
Public channel
Open in app
Mbroje Ummetin
30
dhe injorantit i cili është shkatërruar nga dyshimet, epshet, pasiguritë, dhe larg atyre që zemrat i’u kanë kapluar pakujdesia, mizoria, dhe padrejtësia. Prandaj, është obligim për të zotët e mendjës ta konsiderojnë vetën mbi ata (tagutët), pasi që ajo i robëron ata tek ata dhe shkakton gjykimin e tyre nga dëshira të kota, interesa vetjake, lajthitje dhe gabime; mbi të gjitha këto që përmendëm tre ...
Mbroje Ummetin
30
Dhe thuhet në deklaratën e Turpit: “Megjithatë, gjykojmë se çdo kush meriton një gjykim të drejtë e të paanshëm, si qytetar i këtij vendi, në pavarësi nga qëndrimet e tij ndaj ligjit dhe shtetit shqiptar. Siç dhe e sanksionon feja jonë, çdo njeri meriton të trajtohet me dinjitet, në pavarësi të veprës penale që mund të ket kryer, për të cilën duhet të përgjigjet para ligjit.” Pas asaj që u tha më ...
Mbroje Ummetin
37
Deklarata e Turpit, shkarko foton në HD DOWNLOAD Me arrestimin e hoxhallarëve të nderuar (Abdurrahim Balla & Bujar Hysa) nga ana e shtetit Shqiptar në vitin 2014, All-llahu bëri të mundur që të shfaqet nifaku i disa njerëzve, ashtu si shfaqet drita e diellit, qartë. Kjo deklaratë që shihni më poshtë në foto – Deklarata e Turpit – është një deklarat e firmosur nga një sërë “hoxhallarësh” shqipta ...
Mbroje Ummetin
40
Tregimi i luanit dhe qenit Qeni dëshiroi ta ndërrojë emrin dhe një ditë prej ditëve shkoi te luani dhe i tha: o mbret i kafshëve, emrin e kam të keq, andaj ma ndërro! Luani i tha: ti je tradhtar vetëm ky emër të qëndron mirë. I tha: më provo! Luani i dha një copë mishi dhe i tha: ruaje deri nesër, e nëse e ruan unë ta ndërroj emrin. Duke e ruajtur mishin qenin e kaploi uria. E shikonte mishin dhe ...
Mbroje Ummetin
40
"Ata që besuan luftojnë në rrugë të All-llahut, e ata që nuk besuan luftojnë në rrugë të Taghutit ..." (4:76)
Mbroje Ummetin
41
Ebu Idris el Haulani رحمه الله transmeton: - I shkova Muadh Ibn Xhebelit رضي الله عنه derisa ai ishte ulur në mesxhid në Damask dhe i thash: "Pasha Allahun, un ty të dua vetëm për hir të Allahut!" E ai më tha: "Betohu në Allahun!" Ndërsa un i thash : "Betohem në Allahun!" Përsëri më pyeti: " A me të vërtet më don për hir të Allahut, betohu?" Un i thash: "Po, pasha Allahun!" Për së treti he ...
Mbroje Ummetin
122
Ne, do të hakmirremi kundër kriminelëve" (Kur'an:Es-exhde,22)
Mbroje Ummetin
133
-Ata ghurabat (të huajt) jetojnë në këtë botë me trupat tyre, por shpirtërat e tyre janë lidhur me cështje qiellore.
Mbroje Ummetin
125
Ashtu siç luftohet flamuri i teuhidit nga kufarët. Ashtu luftohet një besimtare nga mohuesit. GHURABA☝
Mbroje Ummetin
117
Dashuria për sahabët Ka thënë Ebu Xha'afer Tahaui - Allahu e mëshiroftë -: "Dashuria për ta (sahabët) është fe, Iman dhe Ihsan (grada më e lartë e Islamit). Urrejtja për ta është kufër (mosbesim), nifak (hipokrizi) dhe tugh'jan (mosbindje ndaj Allahut dhe tejkalim i kufijve të Tij)." 📕Burimi: "El-Akijdeh Tahauijeh" 475 Përktheu: Bilal Bilali
Mbroje Ummetin
178
E dinin se e gjithë bota do t’i vërsulet për t’i luftuar – Ahmed Musa Xhibril “Ensarët, Sahabët – e dinin paraprakisht se, nëse e marrin Pejgamberin ﷺ në Medine dhe e strehojnë (mbrojnë), e gjithë bota do t’i vërsulet (për t’i luftuar)! Si e dijmë ne këtë? Disa vite më përpara, kur ata ranë dakord që ta marrin (Pejgamberin ﷺ në Medine) dhe kur ia dhanë ata besën (bejën) e Akabes, Abbas Ibn Ubada ...
Mbroje Ummetin
101
E keni vërejtur këto ditë hyrjen e kolonave të ushtrisë turke në Sham me shumë numra dhe pajisje. Kjo tregon se ushtria turke është kandidati (sëbashku me ushtrinë ruse) për luftimin e Shtetit Islam. Dhe me lejen e Allahut, këto konvoja dhe pajisje do të jenë ganimet për muxhahidët, ndërsa ushtritë e tyre ose do të mbesin të vdekur ose do të kapen të gjallë. Dhe gjithashtu vihet re se, hyrja e ...
Mbroje Ummetin
111
. . ✍ | هنيئاً لمن نال الشهادة في سبيل ﷲ ، خرج من ضيق الأرض إلى سعة السماء ، ومن بيوت الطين إلى القناديل ، ومن مجاورة الأعداء ، إلى مجاورة ﷲ : . جاورتُ أعدائي وجاور ربه شتان بين جواره وجواري Përgëzim për atë i cili e arriti shehidllëkun në rrugën e Allahut azzu we xhel dhe doli nga ngushtimi i tokës në zgjerimin e qiellit, Nga shtëpit e lloqit në kandila, Nga armiqtë fqinjë në fqinjësinë e Alla ...
Mbroje Ummetin
109
Komente mbi ajetin: “Dora e Allahut është mbi duart e tyre” “Ata që të zotohen ty, në të vërtetë ata i zotohen All-llahut, se dora e All-llahut është mbi duart e tyre. E kush e thyen (zotimin), ai e thyen vetëm në dëm të vetin, e kush e zbaton atë që i është zotuar All-llahut, Ai do t’i japë atij shpërblim të madh.” (Kur’an, 48: 10) Dijetari i shquar, Imam Taberiu, në komentimin e këtij ajeti, s ...
Mbroje Ummetin
112
Pasardhesit e Umetit Ushtarët e Allahut nuk dot mposhten do të qëndrojnë Biidhnilah deri ne diten e Kijametit Elhamdulilah Në zemrat e tyre është ngulitur Teuhidi. Allahu i ruajtë Besimtarët e Umetit dhe jau mundësoftë të marin hak të dhembshëm ndaj armiqve të islamit për çdo pik gjaku të të dashurve të tyre qe është derdhur ne ato vende të bekuara për Dinin E Allahut Allahume Amin Ja Rabilalem ...
Mbroje Ummetin
106
Fjalet tona shkruhen përmes sprovave, dhimbjeve dhe lotëve vetëm në bindje dhe kënaqësinë e Rabbil Aleminit☝ 💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎💎 GHURABA☝ https://tt.me/Tehujt
Mbroje Ummetin
87
O Allah, çdo spiun në mesin e muslimanëve, mbyte, theja qafën dhe shkatërroje. Allahumme Amin
Mbroje Ummetin
102
Ajet Madhështor: Allahu Ekber يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَىٰ تِجَارَةٍ تُنْجِيكُمْ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ O ju që keni besuar, a t'ju tregoj për një tregti të bujshme që ju shpëton prej një dënimi të dhembshëm. T'i besoni Al ...
Mbroje Ummetin
223
"Arroganca vie me rrëzim dhe janë të thjeshtit t'cilët e trashëgojnë Tokën!" — E shpërndarë #Mposhte_tagutin
Mbroje Ummetin
92
"Arroganca vie me rrëzim dhe janë të thjeshtit t'cilët e trashëgojnë Tokën!" — E shpërndarë
Mbroje Ummetin
97
Davudi alejhi selam ka këshilluar birin e tijë: Biri im,ec mbas luanit apo luajve,por assesi mos ec mbas një gruaje (të huaj)!
Mbroje Ummetin
101
Allahumme sali ue selim ala nebijjina Muhamed🌹
Mbroje Ummetin
111
Ndërsa vitet që kaluan i harruat e bashkë me ato vite e harruat gjakun që u derdh, nderin që na u prek dhe diturinë që u fut nën hekur. E keni filluar t'a hani vetën sikurse zjarri pasi që dogji çdo gjë. A ka humbur turpi dhe burrëria tek njerëzit aq sa njerëzit e dijës nuk dëgjohen, aq sa mbi vëllezërit derdhet helm kurse nderin e atyre që i quajtën motra e lanë pas dore, aq sa t'i mprehin mrrol ...
Mbroje Ummetin
93
Shoqërohu për hir të Allahut dhe mos duaj për interes, sepse nëse do dikë apo shoqërohesh për interes, gjithmonë në fund do të mbetesh vetëm. | Ibn Kajjim رحمه الله |